Müəssisələrdə Süni İntellektin Tətbiqi Və Mövcud Problemlər - Məmmədli İlkin magistrant (Theoretical Hypotheses and Empirical Results, 2026)
Bu tədqiqat müəssisələrdə süni intellekt texnologiyalarının tətbiqinin cari vəziyyətini, əldə edilən üstünlükləri və mövcud problemləri araşdırır. Tədqiqatın məqsədi Azərbaycan və dünya iqtisadiyyatı kontekstində süni intellektin biznes proseslərinə inteqrasiyasının effektivliyini qiymətləndirmək, əsas maneələri müəyyənləşdirmək və praktiki tövsiyələr vermək oluşturur. İş keyfiyyətli ədəbiyyat icmalı, müqayisəli təhlil və case-study metodlarına əsaslanır. Nəticələr göstərir ki, süni intellektin tətbiqi istehsal xərclərini azaldır, qərar qəbulunu sürətləndirir və müştəri məmnuniyyətini artırır; lakin etik problemlər, məlumat məxfiliyi, ixtisaslı işçi qüvvəsinin çatışmazlığı və yüksək infrastruktur xərcləri bu texnologiyanın geniş yayılmasına mane olur. Tədqiqat müəssisə rəhbərləri, siyasətçilər və tədqiqatçılar üçün aktual tövsiyələr irəli sürür.