İT şöbəsi: strukturu, rolları və funksiyaları - Mahmudova Gülşən Elsevər qızı; Nəbiyeva Cəmalə Oruc qızı (Theoretical Hypotheses and Empirical Results, 2026)
İT şöbəsi şirkətin işini dayanıqlı şəkildə aparmasına və rəqəmsal mühitdə rəqabət qabiliyyətini qorumasına yardım edir. Bu şöbə həm işçilərin səmərəli işləməsi üçün zəruri texniki vasitələri təmin edir, həm də təşkilatı müxtəlif rəqəmsal təhlükələrdən müdafiə edir. Texnologiyanın sürətli inkişafı ilə birlikdə İT şöbələrinin əhəmiyyəti daha da artır — onlar artıq yalnız texniki dəstək deyil, həm də innovasiya və biznesin böyüməsinə təkan verən əsas strateji qüvvəyə çevriliblər. Məqalədə İT şöbəsinin tərkib hissələri və funksiyaları haqqında ətraflı məlumat verilmişdir.