БІЛІМ БЕРУДЕ 3D ПРИНТЕРДІ ҚОЛДАНУ МҮМКІНДІКТЕРІН ЗЕРТТЕУ - Маннапова Нодира Туйчибаевна (Theoretical Hypotheses and Empirical Results, 2023)
Зерттеудің алғышарты білім беруде 3D принтерлерді пайдалану болып табылады. Бұл мақалада білім беру саласында 3D принтерді пайдалану мүмкіндіктері қарастырылады. Оны оқу-тәрбие үрдісінде қолдану оқушылардың өзіндік материалдық объектілерін жасауға, инженерлік дағдыларды қалыптастыруға, шығармашылық қабілеттерін дамытуға, математикалық ойлауға және ерте кәсіптік бағдар беруге ықпал етеді, студенттердің шынайы әлемді тану үшін виртуалды ортамен өзара әрекеттесуіне көмектеседі. Мақалада 3D басып шығару технологиясының құрылу тарихы, практикалық қолданылуы және тиімділігі, оның таралуы және оқу үдерісінде қолданылуы қарастырылған. Ұсынылған нәтижелер тақырыптық ғылыми әдебиеттерді бастапқы мазмұндық талдау, жинақталған ақпаратты жинақтау және оны біртұтас жүйеге құрылымдау арқылы алынды. Негізгі зерттеу әдістемесі жалпы ғылыми әдістерді (сипаттау, салыстыру, жалпылау) және арнайы ғылыми әдістерді (сипаттамалық мазмұнды талдау) біріктіреді. Зерттеу нәтижелері бойынша оқу процесінде 3D прототиптеу технологиясын қолдану процесін педагогикалық қамтамасыз ету мазмұны айқындалады. 3D технологияларының түрлері, олардың оқу процесінің әртүрлі кезеңдерінде және әртүрлі жағдайларда қолданылуы, сонымен қатар 3D технологияларының болашақта мұғалімнің оқу процесінде алатын орны қарастырылады