Автоматтандыру және басқару жүйелерінде жасанды интелектті қолдану - Izturganov Nurasyl; Yeshmak Bolat; Kozhamurat Altynbek; Julayeva Zhazira; Kashaganova G.B (Theoretical Hypotheses and Empirical Results, 2023)
Қазіргі әлем жасанды интеллект (II) технологияларының қарқынды дамуын бастан кешіруде, бұл автоматтандырылған жүйелерде айтарлықтай өзгерістерге әкеледі. Жасанды интеллект-бұл машиналар мен компьютерлік жүйелердің қабылдау, талдау, түсіну, оқыту және шешім қабылдау сияқты адамның танымдық функцияларын сезіну және пайдалану мүмкіндігін сипаттайтын тұжырымдама. Автоматтандырылған жүйелерде II қолдану медицина, қаржы, өндіріс, көлік және басқалар сияқты әртүрлі қызмет салаларына айтарлықтай әсер етеді. Бұл жүйелердің тиімділігі мен дәлдігін жақсартуға, уақыт пен физикалық шығындарды азайтуға және тапсырмаларды орындау кезінде адам факторын азайтуға мүмкіндік береді. Бұл мақалада автоматтандырылған жүйелерде жасанды интеллектті қолданудың негізгі бағыттары және олардың ықтимал артықшылықтары мен шектеулері қарастырылады.