БИОЛОГИЯ ПӘНІН STEM БІЛІМ БЕРУ БАҒЫТЫНДА ОҚЫТУ ӘДІСТЕМЕСІНІҢ ТЕОРИЯЛЫҚ НЕГІЗДЕРІ - Шындаулова Д.Қ.; Мукашева Д.М. (Theoretical Hypotheses and Empirical Results, 2023)
Мақалада STEM технологиясы туралы жалпы түсінік, STEM білім берудегі тың бағыттары маңызы жайлы айтылған. Зерттеудің мақсаты STEM-білім беру технологиясының мәні мен мазмұнын талдау, негізгі проблемалар мен қайшылықтарды анықтау, оны дамытудың негізгі тәсілдерін анықтау. Қазіргі уақытта дамыған технология заманы болғандықтан, жоғары технологиялық инновациялар қоғамның барлық салаларына өз үлесін тигізуде. Қазіргі уақытта STEM технологиялары білім беруде, соның ішінде биотехнология бөлімін оқытуда кеңінен қолданылады. Олар білімгерлерге материалды жақсы түсінуге және оны іс жүзінде қолдануға көмектесетін интерактивті және көп салалы зертханалық сабақтарды құруға мүмкіндік береді. Мақалада STEM технологиясын қолдану биотехнология бөлімінде зертханалық сабақтарын оқытудың сапасын қалай жақсарта алатыны қарастырылған.