БАСТАУЫШ СЫНЫПТА ДЕҢГЕЙЛЕП ОҚЫТУ ТЕХНОЛОГИЯСЫН ҚОЛДАНУДЫҢ ТИІМДІЛІГІ - Турдибаева Нулфира Закиржановна (Research Retrieval and Academic Letters, 2023)
Мақалада бастауыш сыныптарда деңгейлеп оқыту технологиясын қолдану тиімділігі қарастырылады. Оқытуды жетілдірудің арқасында әр оқушының мүмкіндіктері мен қабілеттерін ескере отырып, әмбебап технологиялық әрекеттері біртіндеп дамиды. Деңгейлеп оқыту принциптердің адекватты өзін-өзі бағалауын қалыптастыруды қамтамасыз етеді, оларды оқу іс-әрекетімен таныстырады, әр оқушыға өз күштерін қолдана отырып, білім беруді дамытудың жеке траекториясын құруға көмектеседі.