ОҚУШЫЛАРДЫҢ ТАНЫМДЫҚ ҚЫЗЫҒУШЫЛЫҚТАРЫ МЕН ШЫҒАРМАШЫЛЫҚ ҚАБІЛЕТТЕРІН ҚАЛЫПТАСТЫРУДЫҢ КЕЙБІР МӘСЕЛЕЛЕРІ - Телбаева Ляззат Жамалхановна; Тұралы Ақжүніс (Research Retrieval and Academic Letters, 2023)
Қазіргі білім берудің басты мақсаты-шығармашылық тұлғаны қалыптастыру. Елдің өркениетті елдер қатарына көтерілуінің, өркениетке жан-жақты дамыған, рухани бай тұлғаға қол жеткізудің басты мақсаты. Оқушылардың осы танымдық ортасында шығармашылық қабілеттерін дамыту-мектеп мұғалімдерінің алдында тұрған жауапты міндеттердің бірі. Оқушының шығармашылық қабілеттерін ашу, оны дамыту үшін мақсаттар мен міндеттерді анықтау қажет