САБАҚТАРДА ОҚУШЫЛАРҒА КӘСІБИ БАҒДАР БЕРУДІҢ ТИІМДІ ЖОЛДАРЫ - Гультораева Нигара Турсунматовна (Research Retrieval and Academic Letters, 2025)
Физика және математика сабақтарында оқушыларға теориялық, зертханалық, техникалық білімдер мен бірге мамандық таңдау бойынша бағыт-бағдар берілуі тиіс. Себебі мұғалім әр оқушының білімі, қызығушылығы және оның болашақта қандай маман болуға ұмтылыстарын білуге, оқушыларға өзбетінше білім алуға, ішкі және сыртқы мотивацияларын арттыруға қолдау көрсетіп отыруы керек. Оқушыларға кәсіби бағдар беру мектеп- ата-ана –оқушы арасындағы ынтымақтасты нығайту, болашақта жақсы мамандық иесі болуға ықпал жасауда өте маңызды.