Проблемалық оқыту әдісін қолдану арқылы ақпаратты өңдеу, сипаттау дағдыларын дамыту - СУЛТАНОВА ИНАРА АСКАРОВНА; ҚАЗАХБАЕВА ДАНАКУЛЬ МУКАЖАНОВНА (Research Retrieval and Academic Letters, 2025)
Бұл мақалада физика сабағында проблемалық жағдаят әдісін қолдану арқылы оқушылардың ақпаратты өңдеу және сипаттау дағдыларын дамыту жолдары қарастырылады. Зерттеу барысында 9-сынып оқушыларына арналған сабақтарда қолданылған әдістер мен тапсырмалар мысалға алынып, олардың тиімділігіне талдау жасалды. Проблемалық оқыту – оқушылардың сыни ойлауын, логикалық тұжырым жасай білуін қалыптастыратын заманауи әдістердің бірі ретінде ұсынылады.