АВТОМАТИЗИРОВАННАЯ ОРАНЖЕРЕЯ ДЕКОРАТИВНЫХ РАСТЕНИЙ, МОДЕЛИРОВАННАЯ С ПОМОЩЬЮ ARDUINO - Молдабаева У.Б.; Қалмахан Д.Ж.; Рамазанов Е.Т. (Research Retrieval and Academic Letters, 2024)
21 ғасыр – бұл заттар интернет саласындағы ақпараттық технологиялардың серпіні. Заттар интернеті немесе қысқартылған IoT (ағылш. Internet of things) - деректер мен қолданбаларды қашықтықтан басқару үшін электрондық құрылғыларды, сенсорларды және Интернетті біріктіретін технология. Заттар интернетін егіншілікті басқару үшін жылыжайларда өсімдіктерді өсіру сапасын бақылау және сапасын жақсарту құралы ретінде ауыл шаруашылығында пайдалануға болады. Бұл мақала Arduino электронды конструкторы мен Blender үш өлшемді графикалық бағдарламалық жасақтамасын қолдана отырып, университет үшін автоматтандырылған жылыжайды дамытуға арналған