«Қазақстанның туризм және өлкетану географиясы». 9-10-cыныптарға арналған авторлық арнайы курсы - Жатакбаева Гулькаин Умытхановна (Research Retrieval and Academic Letters, 2023)
«Қазақстанның туризм және өлкетану географиясы» атты авторлық арнайы курсы бағдарламасы 9-10-сынып оқушыларын география пәнінен туризм және өлкетану бағыттында дайындауға арналған. Ұсынылып отырған «Қазақстанның туризм және өлкетану географиясы» бағдарламасындағы география және туризм географиясы пәндері бойынша білім алушылардың өлкетанушылық функционалдық сауаттылығын арттыру және Қазақстанның туристік-рекреациялық ресурстарының инфрақұрылымымен жан-жақты таныстыру, өлкенің туризм саласының экономикалық аспектідегі қазіргі кездегі және болашақта тұрақты дамуына ықпал ететін туристік - рекреациялық ресурстарының мүмкіндіктері мен әлеуетін ғылыми тұрғыда түсіндіру, өлкені тану үдерісінде олардың географиялық біліктілігін дамыту оқушылар мен мұғалімдер үшін маңызы зор. Бағдарлама мектеп мұғалімдеріне арналған.