Тарих сабағында оқу мақсаттарына сәйкес ТЖБ және БЖБ тапсырмаларын құрастыру ерекшеліктері - Мұздыбай Әйгерім Нұрғалиқызы (Reviews of Modern Science, 2025)
Бұл мақалада жаңартылған білім мазмұны аясында тарих пәні бойынша ТЖБ (тоқсандық жиынтық бағалау) және БЖБ (бөлім бойынша жиынтық бағалау) тапсырмаларын оқу мақсаттарына сай құрастырудың ерекшеліктері қарастырылады. Бағалау тапсырмаларын тиімді әзірлеу оқушылардың тарихи танымын, сыни ойлау дағдыларын, дерекпен жұмыс істеу қабілетін дамытуға бағытталады. Мақалада бағалау критерийлері мен дескрипторларды құрастыру жолдары, тапсырма түрлері мен мысалдары нақты ұсынылған. Бұл материал тарих пәні мұғалімдерінің тәжірибесіне әдістемелік көмек бола алады.