Жеке өмірге араласпау құқығы және оны қылмыстық процесте қорғау - Капсалямов К.Ж; Бабамуратова Г.А (Reviews of Modern Science, 2022)
Бұл мақалада заңсыз ақпаратты алудың қазіргі таңдағы мәселелерә қарастырылған. Адамның жеке өмірі туралы оның жеке немесе отбасы құпиясын құрайтын мәліметтерді оның келісімінсіз заңсыз тарату жеке немесе отбасылық құпияны құрайтын ақпаратты жария етуге әкеп соғады, нәтижесінде олар бөгде адамның меншігіне айналады.