Мемлекет және саяси тәртіптер - Анарбай Өскенбайұлы Раджапов (Reviews of Modern Science, 2023)
Мақалада қазіргі заман мемлекеттердің құрылымдары мен қызметіне талдау жасалған. Мемлекет өз жерінде де, одан тыс жерлерде қоғамның атынан әрекет жасайды. Мемлекет экономикалық базистің қондырғысы, оның дамуына, бүтіндей қоғам көлемінде ықпал ете отырып, экономикалық бизнеспен өзара әрекетте болады.