Тәуелсіз мемлекет құру жолындағы қозғалыстың басталуы - Анарбай Өскенбайұлы Раджапов (Reviews of Modern Science, 2023)
Алашорда үкіметі мен Түркістан (қоқан) автономиясы туралы көптеген теріс пікірдегі еңбектер жарық көрді. Олар Алашорда үкіметі мен "қоқан автономиясының" пайда болуын кеңес өкіметіне қарсы бағытталған әрекеттер мен байланыстырды. Бүгінгі мұрағат құжаттар мен дерек көздері ұлттық мемлекет құру жолындағы ұмтылыстарды объективті баға беріп, саралауға мүмкіндік берді