Қазақ тілі сабағында қалыптастырушы бағалауды тиімді қолдану – оқушы жетістігін арттыру құралы - Сурамбаева Шолпан Аманхалиевна (Reviews of Modern Science, 2025)
Бұл мақалада жаңартылған білім мазмұны аясында қазақ тілі сабағында қалыптастырушы бағалауды тиімді қолданудың маңызы мен мүмкіндіктері қарастырылады. Қалыптастырушы бағалау – оқушының оқу барысындағы жетістіктері мен қиындықтарын айқындап, дер кезінде кері байланыс беруге мүмкіндік беретін тиімді педагогикалық құрал. Мақалада қалыптастырушы бағалаудың негізгі принциптері мен түрлері, сондай-ақ оқушы жетістігіне тигізетін оң әсері нақты мысалдармен ашылып көрсетіледі.