БОЛАШАҚ ПЕДАГОГТАРДЫҢ ЗЕРТТЕУШІЛІК ҚҰЗЫРЕТТІЛІГІН ҚАЛЫПТАСЫТРУДЫҢ ДИДАКТИКАЛЫҚ МҮМКІНДІКТЕРІ - Абилкасимова Гульзам; Касымов Корганбек Тауекелович; Шауешекова Шолпан Заркешевна; Айтмаханов Динмухамед Маликович (Reviews of Modern Science, 2024)
Мақалада болашақ педагогтардың зерттеушілік құзыреттілігін қалыптасытрудың дидактикалық мүмкіндіктері қарастырылған. Жоғары оқу орындарының жағдайында болашақ педагогтарды даярлау саласындағы зерттеулерді талдау қазіргі маманның білім беру кеңістігінің субъектілерімен тиімді өзара әрекет жасауға, ұжымда қарым-қатынас жүйесін реттеуге, өз іс-әрекеттерін және білім беру ортасындағы оқушылардың іс-әрекетін түзету мен талдауға мүмкіндік беретін кәсіби құзыреттердің қажет екеніне талдау жасалынған. Автрлар болашақ педагогтардың зерттеушілік құзыреттілігінн қалыптастыру жалпы білім беретін мекемелерде психологиялық іс-әрекеттің ерекшелігін ескере отырып, жеке тұлғалардың мәселелерін әрі қарай шешуге, алынған диагностикалық деректердің негізінде отбасылар мен жеке тұлғаларға психологиялық-педагогикалық қолдау көрсетуге мүмкіндігі анықталған