ЖАҺАНДАНУ ЖӘНЕ ЦИФРЛЫҚ ТРАНСФОРМАЦИЯ ЖАҒДАЙЫНДА ТӘУЕКЕЛДЕРДІ БАҒАЛАУ ЖӘНЕ БАСҚАРУ - Жайылғанова Айханым; Умирзаков Самажан (Reviews of Modern Science, 2024)
Мақалада жаһандану және цифрлық трансформация жағдайында тәуекелдерді бағалау және басқару аспектілері қарастырылады. Жаһанданудан туындайтын тәуекелдердің негізгі түрлері, мысалы, саяси және реттеуші тәуекелдер, қаржылық тәуекелдер талданады. Сондай-ақ цифрлық трансформацияға байланысты тәуекелдерге, соның ішінде кибер тәуекелдерге, деректердің құпиялылық тәуекелдеріне және операциялық тәуекелдерге назар аударылады. Мақала тез өзгеретін жаһандық және цифрлық ландшафт жағдайында тәуекелдерді басқарудың кешенді тәсілінің қажеттілігі туралы қорытынды жасауға мүмкіндік беретін тәжірибеден алынған ғылыми деректер мен мысалдарға сүйенеді.