Қоныстанушыларды қаруландыру саясаты - Анарбай Өскенбайұлы Раджапов (Reviews of Modern Science, 2023)
Еңбекте Патша өкіметінің отар өңірлерде езгіні күшейту әдістері. Переселен қоныстарының қауіпсіздігін қамтамасыз етудің бір жолы, әрине, оларды қаруландыру еді. Переселен қоныстарды қаруландырудың мақсаты, мәні, әдістері зерттелген