HEYDƏR ƏLİYEVİN YARADACILIĞINA BAXIŞ - Orucova Nurcahan (Progress in Science, 2023)
Azərbaycan xalqının ümummilli lideri, dünya səviyyəli siyasi xadim Heydər Əliyev çoxəsrlik dövlətçilik tariximizdə yeni parlaq səhifə açan nadir, bənzərsiz şəxsiyyətdir. Bütün həyatını xalqının xoşbəxt gələcəyinə, qüdrətli Azərbaycan dövlətinin yaradılmasına və inkişafına həsr etmiş bu dahi şəxsiyyətin Vətən və xalq qarşısındakı xidmətləri misilsizdir. O, Azərbaycanı son nəfəsinə kimi sevmiş, xalqını qorumuş rəhbər idi. 2023-cü il Heydər Əliyevin 100 iliyinin şərəfinə “Heydər Əliyev” ili elan olunmuşdur.