ҚАРҚАРАЛЫ: ИНКЛЮЗИВТІ ТУРИЗМ БРЕНДИНГІ - Жүсіп Айгүл Наркенқызы (Progress in Science, 2023)
Мақалада соңғы жылдары Қарағанды облысында орналасқан Қарқаралы қаласының мәдени және табиғи көрікті жерлерін ілгерілетуге ерекше назар аудара отырып, туристік индустриясын, оның ішінді инклюзивті туризмді дамыту қажеттігі көрсетілген. Бұл тұрғыда туристік брендингті қалай инклюзивті етуге болатынын қарастыру маңызды, яғни барлық адамдар, соның ішінде ерекше қажеттілігі бар жандар мен әртүрлі мәдени ортадан келгендер туризмнің артықшылықтарын пайдалана алады. Бұл мақалада Қарқаралыдағы инклюзивті туристік брендингтің ағымдағы жағдайы қарастырылады, мүмкіндіктері мен мәселелері айқындалады, сондай-ақ туристік брендингтегі инклюзивтілікті жақсарту бойынша ұсыныстар беріледі.