ВНЕСОК РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ В ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ НАСЕЛЕННЯ КРАЇНИ - В.І. ЄМЦЕВ; Н.М.СЛОБОДЯНЮК; Г.Ф. ЄМЦЕВА (Modern Scientific Technology, 2024)
Міжнародні військові та торговельні конфлікти, мінливість клімату та екстремальні кліматичні явища, а також уповільнення зростання та спади економіки світу є основними факторами, що стримують прогрес щодо забезпечення продовольчої безпеки, особливо там, де є провали у рівні та якості життя. Війни в Україні та на Близькому Сході роблять вирішення питання з досягнення завдань 2 ЦСР ще складнішим. На сьогодні, понад 3,1 млрд людей в світі (понад 40 % населення світу) не можуть дозволити собі здорове та збалансоване харчування [1]. В цих умовах, риба, рибопродукти та інші водні біоресурси є стратегічно важливим, цінним і часто незамінним харчовим продуктом, що може забезпечити потребу людей насамперед у білках тваринного походження, у широкої гами вітамінів, у різноманітті мікроелементів та біологічно активних речовин.