INVESTIGATING THE EFFECTIVENESS OF USING AUTHENTIC MATERIALS TO TEACH VOCABULARY IN VARIOUS CONTEXTS - D.M.Beken (Foundations and Trends in Modern Learning, 2025)
Түпнұсқалық материалдар шет тілін оқытудың маңызды құрамдас бөлігі болып саналады. Бұл жұмыста зерттеу тақырыбын ашу үшін демонстрациялық әдістеме қолданылады. Шетел тілін оқытуда түпнұсқалық материалдарды қолданудың артықшылықтары талқыланады. Автор студенттердің коммуникативтік дағдыларын дамытуға, соның ішінде шет тілін үйренушілер ретінде ағылшын тілінің сөздік қорын молайтуға ықпал ететін шынайы тапсырмаларды анықтайды және талдайды. Бұл зерттеудің мақсаты – университет студенттерінің сөздік қорын және сөйлеу дағдыларын жетілдіру және оларды шет тілін үйренуге ынталандыру. Бұл қорытынды шынайы материалдар мен ресурстар оқушылардың стихиялық қатысуы мен сөздік қорын, оның ішінде ауызша сөйлеуге деген сенімділігін арттыратынын және олардың сабақта ана тілін қолдануын айтарлықтай жақсартатынын көрсетеді. Түпнұсқа материалдарды Google Maps ретінде пайдалану әдістемесі де ұсынылған