Ailədə uşağın məktəbə əqli cəhətdən hazırlanmasının ilkin formalaşması - Aidə Zamanova Lətif qızı; Nərmin Səmədova İlqar qızı (Foundations and Trends in Modern Learning, 2024)
Uşaqların məktəbə psixi hazırlığı məqsədyönlü ailə tərbiyəsinin təsiri altında formalaşır. Ailədə uşaqlarla həyata keçirilən fəaliyyətlər təkcə tərbiyəvi və inkişaf etdirici məna daşımır, həm də uşaqların məktəbdə təhsilə hazırlığının formalaşmasında mühüm rol oynayır. Uşaqların məktəbə əqli hazırlığının formalaşmasında ailənin təsiri zamanın dəyişməsindən asılı olmayaraq öz əhəmiyyətini qoruyub saxlamışdır