АГРОБИЗНЕСТІҢ ИННОВАЦИЯЛЫҚ БЕЛСЕНДІЛІГІН АРТТЫРУДЫҢ ШЕТЕЛДІК ТӘЖІРИБЕСІ - Тажиева Индира Таргыновна; Пернебекқызы Нұргүл (Foundations and Trends in Modern Learning, 2025)
Бұл мақалада агробизнес саласындағы инновациялық белсенділікті арттыруға бағытталған шетелдік тәжірибелерге шолу жасалады. Дамыған бірнеше елдердің агроөнеркәсіптік кешендеріндегі инновациялық саясаттар мен заманауи технологиялық шешімдер сарапталады. Сонымен қатар, Қазақстан жағдайында осы тәжірибелерді тиімді бейімдеу жолдары ұсынылады. Зерттеуде агробизнесті цифрландыру, агротехнологиялық кластерлерді қалыптастыру, ғылыми-зерттеу ұйымдарымен әріптестік орнату және мемлекеттік қолдау тетіктерін жетілдіру мәселелері кеңінен қарастырылады