Ата-аналардың жеке басы балаларының шығармашылық қабілеттерін дамытуға әсері - Серикова Лаура Мырзағалийқызы (European Research Materials, 2025)
Балалардың шығармашылық қабілеттері олардың жалпы дамуының маңызды аспектісі болып табылады, ол тек өнер саласындағы жетістіктерімен ғана емес, өмірде де маңызды рөл атқарады. Бұл қабілеттердің дамуына әсер ететін негізгі факторлардың бірі — ата-аналардың тұлғасы. Мақалада ата-аналардың балалардың шығармашылық дамуына әсер ету механизмдері, сондай-ақ тәрбие стилі, ата-аналардың жеке қасиеттері, олардың оқыту мен шығармашылыққа деген қарым-қатынасы сияқты факторлар қарастырылады. Отбасындағы эмоционалды атмосфераның, қолдаудың және ынталандырудың балалардың шығармашылық қабілеттерін дамытуға қалай ықпал ететінін талдайды. Зерттеу нәтижелері ата-аналардың эмоционалды тұрақтылығы, креативтілігі және қолдау көрсету деңгейі балалардың шығармашылық ойлау қабілеттеріне тікелей әсер ететінін көрсетеді. Сонымен қатар, отбасылық ортада шығармашылықты ынталандырушы жағдайлар жасау мен ата-аналардың саналы тәрбие беруінің маңыздылығы талқыланады.​