ŞƏHƏRSALMA VƏ DAŞINMAZ ƏMLAKIN İNKİŞAFI: URBANİZASİYA VƏ BAZARIN ƏLAQƏSİ - Zülfiyyə Qasımzadə (European Research Materials, 2025)
Bu məqalədə şəhərsalma və daşınmaz əmlakın inkişafı, urbanizasiyanın bazar dinamikası ilə qarşılıqlı təsiri elmi və empirik metodlarla araşdırılmışdır. Şəhərsalma prosesində tətbiq olunan innovativ planlaşdırma modelləri, rəqəmsal transformasiya və süni intellektin istifadəsi vasitəsilə, şəhərlərin sosial, iqtisadi və ekoloji dayanıqlığının təmin olunmasına yönəlmiş yeni yanaşmalar müzakirə edilir. İnfrastrukturun modernləşdirilməsi, yaşıl binaların dizaynı və resursların səmərəli idarə olunması kimi aspektlər, urbanizasiyanın gətirdiyi imkanlar və risklər kontekstində təhlil edilir. Dövlət dəstəyi və hüquqi tənzimləmələrin rolu, beynəlxalq sərmayə axınları və sertifikatlaşdırma sistemləri vasitəsilə, bazarın şəffaflığının və rəqabət qabiliyyətinin artırılmasına töhfə verir. Məqalə, qabaqcıl strategiyalar və innovativ həllərlə urban inkişafın ümumi perspektivlərini ortaya qoyaraq, sektorda optimallaşdırılmış və dayanıqlı inkişaf modelinə ümidlə baxılmasını təmin edir.