ОҚЫТУДА АҚПАРАТТЫҚ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫ КӘСІБИ ІС-ӘРЕКЕТТЕРДЕ ПАЙДАЛАНУҒА ДАЯРЛАУ ӘДІСТЕМЕСІ - Е.С. Хаймулданов; Ш. Уйсипбек (European Research Materials, 2025)
Бұл мақалада информатика пәні мұғалімдерінің кәсіби іс-әрекетінде ақпараттық технологияларды тиімді пайдалануға даярлау әдістемесі қарастырылады. Цифрлық ортада жұмыс істеу қабілеттерін дамыту – қазіргі заманғы білім берудің басты мақсаттарының бірі. Мақалада оқыту үдерісіне ақпараттық-коммуникациялық технологияларды (АКТ) кіріктіру жолдары, даярлықтың құрылымы мен кезеңдері, қолданылатын әдіс-тәсілдер мен құралдар сипатталады. Сонымен қатар, ұсынылған әдістеменің тиімділігі тәжірибелік-педагогикалық зерттеу нәтижелерімен дәлелденеді