БАСКЕТБОЛДЫҢ БАСТАПҚЫ ДАЙЫНДЫҚ КЕЗЕҢІНДЕ ДОПТЫ АЛЫП ЖҮРУ ТҮРЛЕРІН ОҚЫТУ ӘДІСТЕМЕСІ - Аскаров Нурлыбек Бауыржанович (European Research Materials, 2025)
Бұл мақалада баскетбол ойынындағы негізгі техникалық элементтердің бірі – допты алып жүру техникасын үйрету мен жетілдіру жолдары қарастырылады. Зерттеуде отандық және шетелдік ғалымдардың еңбектеріне шолу жасалып, бастапқы дайындық кезеңінде допты алып жүрудің маңыздылығы мен оны үйретудегі әдістемелік тәсілдер талданған. Жасөспірім баскетболшылардың техникалық шеберлігін дамыту мақсатында 4 апталық жаттығу жоспары ұсынылып, әр аптаның мазмұны мен жаттығу сипаттамалары нақты көрсетілген. Мақала жасөспірімдердің баскетбол ойыны деңгейін арттыруға бағытталған тәжірибелік ұсыныстарды қамтиды