Təşkilatın İnformasiya Təhlükəsizliyinin Təmini Metodlarının Tədqiqi - Muradova Mehriban Rəfayıl (European Research Materials, 2025)
Xülasə Bugünkü rəqəmsal əsrdə məlumatların pozulması, kiberhücumlar və icazəsiz giriş həssas məlumatlar üçün əhəmiyyətli risklər yaratdığından informasiya təhlükəsizliyi təşkilatlara kritik bir narahatlıqdır. Bu məqalə təşkilatların möhkəm informasiya təhlükəsizliyi təmin etmək üçün tətbiq edə biləcəyi müxtəlif üsulları və ən yaxşı təcrübələri araşdırır. O, həm texniki, həm də təşkilati strategiyaları, o cümlədən şifrələmə, çoxfaktorlu autentifikasiya, təhlükəsizlik divarları və müdaxilənin aşkarlanması sistemlərini, habelə işçi qüvvəsində təhlükəsizlikdən xəbərdar olan mədəniyyətin inkişaf etdirilməsinin vacibliyini araşdırır. Həmçinin məqalə təşkilati təhlükəsizlik siyasətlərinin formalaşdırılmasındakı rolunu vurğulayaraq, ISO 27001 və GDPR kimi beynəlxalq standartlara uyğunluğu araşdırır. Bundan əlavə inkişaf edən kibertəhlükələrin və təhlükəsizlik çərçivələrinin davamlı monitorinqi və təkmilləşdirilməsi zərurətini müzakirə edir. Bu müxtəlif yanaşmaları araşdıraraq, məqalə təşkilatlara rəqəmsal aktivlərini qorumaq və daim dəyişən təhlükə mənzərəsində zəiflikləri minimuma endirmək üçün hərəkətə keçə bilən anlayışlar təqdim edir.